Τηλέφωνο  210.555.0219      Email  info@nextsystems.gr

Το Blog της Next Systems

Βαθμός προστασίας από σκόνη και υγρασία

Βαθμός προστασίας από σκόνη και υγρασία

Το διεθνές πρότυπο IEC 60529 (International Electrotechnical Commission, 1989) και το DIN 40050καλύπτουν το θέμα της προστασίας ηλεκτρικών συσκευών, από την επίδραση του περιβάλλοντος (πχ, σκόνη, βροχή κα), μέσω χρήσης καλυμμάτων, κουτιών κλπ. Ειδικότερα, καλύπτουν τα εξής αντικείμενα:

Ποιο ΚΙΤ μηχανισμού να επιλέξεις

Ποιο ΚΙΤ μηχανισμού να επιλέξεις
Οι μηχανισμοί μας πωλούνται συνήθως σε μορφή ΚΙΤ (σετ) ώστε να έχουν νόημα για τον τελικό πελάτη. Το κάθε ΚΙΤ περιλαμβάνει συγκεκριμένα αξεσουάρ. Αυτά τα ΚΙΤ αποτελούν ενδεικτικές συνθέσεις που σημαίνει ότι μπορείτε να τα προσαρμόσετε στις δικές ανάγκες, προσθέτοντας επιπλέον παρελκόμενα. Στο κάτω μέρος της σελίδας κάθε προϊόντος μπορείτε να δείτε σχετικά αξεσουάρ που θα μπορούσατε να προσθέσετε.

Σχεδιάζοντας έναν επαγωγικό βρόχο

Σχεδιάζοντας έναν επαγωγικό βρόχο

Οι επαγωγικοί βρόγχοι είναι το ίδιο σύστημα που πολλές φορές αναφέρεται σαν "μαγνητικοί βρόγχοι" ή "ηλεκτρομαγνητικοί βρόγχοι". Χρησιμοποιούνται για να ανιχνεύουν την παρουσία μεταλλικών αντικειμένων ή άλλων πηγών διαταραχής του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, γύρω τους. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πηνίο το οποίο διαρρέεται από ηλεκτρικό ρεύμα. Η παρουσία μεταλλικών αντικειμένων ή άλλων πηγών διαταραχής του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, γύρω από το πηνίο, μεταβάλει την συμπεριφορά του (αλλάζει δηλαδή την αυτεπαγωγή του). Κατ' αυτό τον τρόπο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων. Απαραίτητα συστατικά για την δημιουργία ενός συστήματος επαγωγικού βρόχγου είναι ο κατάλληλος ελεγκτής και το αντίστοιχο καλώδιο (loop cable).

Επάνω