Τηλέφωνο  210 555 0219      Email  info@nextsystems.gr

Ρύθμιση δύναμης στους μηχανισμούς γκαραζόπορτας

Γνωρίζετε ότι πολλά από τα προβλήματα που προκύπτουν στους μηχανισμούς γκαραζοπορτών οφείλονται σε κακή ρύθμιση της δύναμης (ροπής) από τον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου;

Ένα από τα συνήθη σφάλματα στα συστήματα αυτοματισμού θυρών είναι η λανθασμένη τιμή της ροπής από τον πινακοδέκτη που ρυθμίζει την δύναμη ώθησης του μοτέρ. Πιθανώς να έχετε ακούσει από πολλούς τεχνικούς ότι όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη τόσο το καλύτερο. Αυτή η άποψη δεν είναι πάντοτε σωστή. H λανθασμένη ρύθμιση της δύναμης αναγκάζει τον πίνακα ελέγχου να εισάγει ισχύ στον κινητήρα σε υπερβολικά επίπεδα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο και κατά συνέπεια τα εσωτερικά εξαρτήματα του κινητήρα να φθείρονται πιο γρήγορα. Για παράδειγμα σε μία μικρή και ελαφρυά οικιακή πόρτα το να ρυθμίσουμε την δύναμη στο μέγιστο κάθε άλλο παρά καλό κάνει στο μηχάνημά μας καθώς αυτό καταβάλει υπερβολική προσπάθεια χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο με αποτέλεσμα να καταπονείται και να μειώθεί η διάρκεια ζωής του. Αντίθετα όταν έχουμε μία πόρτα βαρέως τύπου με μοτέρ βιομηχανικό (oil-bath) τότε η ρύθμιση της δύναμης απαιτείται να είναι σε μεγάλη τιμή αν όχι στο maximum.



Ο γενικός κανόνας είναι να ρυθμίζουμε την δύναμη μέσω της πλακέτας στο ελάχιστο απαραίτητο επίπεδο ώστε η πόρτα να κινείται ομαλά, χωρίς παύσεις και προβλήματα. 

Επάνω