Τηλέφωνο  210 555 0219      Email  info@nextsystems.gr

Συντήρηση μηχανισμών γκαραζόπορτας

Η σωστή συντήρηση ενός μηχανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να εξασφαλίσουμε την μέγιστη διάρκεια ζωής του. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα απαιτείται να ελέγχουμε την σωστή χειροκίνητη λειτουργία της πόρτας και να πραγματοποιούμε κάποια απλά βήματα συντήρησης. Διαφορετικά ο μηχανισμός μας ενδέχεται να εμφανίσει βλάβες καθώς πολλά από τα μέρη του χάνουν την λίπανση του απαιτείται. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται εξιδεικευμένο προσωπικό καθώς όπως θα δείτε παρακάτω μπορεί ο καθένας μας να τα πραγματοποιήσει. Ωστόσο σε περίπτωση βλάβης απαιτείται επίσκεψη εξειδικευμένου τεχνικού.
 

Μοτέρ για γκαραζόπορτες οροφής



Η μόνη συντήρηση που αφορά στους μηχανισμούς για γκαραζόπορτες οροφής είναι η λίπανση με WD40 της αλυσίδας, των δύο ακριανών αλυσοτροχών (γραναζιών) και του βαγονέτου της ράγας όπως δείχνει το παραπάνω σχήμα. Η συχνότητα συντήρησης είναι τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο.


Μοτέρ για ανοιγόμενες γκαραζόπορτες



Σε ότι αφορά στα μπράτσα για ανοιγόμενες αυλόπορτες καθαρίζουμε με ένα πανί και ελάχιστη ποσότητα WD40 τον άξονα (έμβολο) καθώς επίσης λιπαίνουμε τις δύο αρθρώσεις (άξονες περιστροφής) όπως δείχνει το παραπάνω σχήμα. Παράλληλα ελέγχουμε τις βάσεις τόσο στην κολώνα όσο και στην πόρτα ότι είναι σταθερά προσαρτημένες. Και πάλι οι παραπάνω ενέργειες απαιτούνται τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο να πραγματοποιούνται.


Μοτέρ για συρόμενες γκαραζόπορτες




Στα μοτέρ συρόμενων πορτών πρώτα ελέγχουμε ότι όλες οι βίδες είναι σφιχτές και δεν έχουν χαλαρώσει. Συγκεκριμένα οι βίδες της βάσης - εδάφους του μηχανισμού, οι βίδες των τερματικών, οι βίδες του μοτέρ - βάσης και οι βίδες της κρεμαγιέρας. Παράλληλα ελέγχουμε το διάκενο μεταξύ κρεμαγιέρας - γραναζιού ότι είναι επαρκές και τέλος λιπαίνουμε με σπρέι WD40 όλα τα κινούμενα μέρη του συστήματος όπως γρανάζια, κρεμαγιέρα, ροδακια και ράουλα πόρτας. 


Κάνοντας τα παραπάνω απλά βήματα στον μηχανισμό μας εξασφαλίζουμε ότι θα λειτουργεί για πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα.


Επάνω